Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Αντισυνταγματικά τα νέα Θρησκευτικά – Τα ρέστα του παίζει το σύστημα, ποντάροντας στην αναθεώρηση του Συντάγματος

Δεν κρατιούνται. Να γιατί ξαναχτυπά ο Αλιβιζάτος

Δελεάζουν με το άρθρο 86 (τώρα τους πήρε ο πόνος για το ακαταδίωκτο των υπουργών) και τις ανεξάρτητες αρχές (εδώ γελάμε από εποχής Μοντεσκιέ), ενώ θα χτυπήσουν αλύπητα το άρθρο 3, το άρθρο 16 και οποιοδήποτε άλλο σημείο τους χαλάει την σούπα των έμφυλων ταυτοτήτων, της θρησκειολογίας και κάθε θέματος της «νέας παιδείας».


Δεν τους ενοχλεί διόλου που θα ξεφτιλιστούν, επειδή θα φανεί ότι αποτελούν ΕΝΑ και μόνο κόμμα. Θα επενδύσουν πάλι στο έργο «δημοκρατία εναντίον χριστιανισμού». Αν συμπέσει (κατά τύχη) και με κάποιο ελληνοτουρκικό επεισόδιο, τόσο το καλύτερο γι’ αυτούς. Ο Τσίπρας ψάχνει για ποταμίσιες μεταγραφές, η Φώφη καλεί ΓΑΠ, ο Σταύρος πίνει καφέ στο Μαξίμου, επανήλθε κι ο Φώτης με το αριστερό πρόσημο, στριμώχνεται ο Καμμένος, ώστε να ταυτιστεί κάθε διαφωνών με τον Κασιδιάρη. Τι να περιμένει όμως κάποιος σε οποιοδήποτε θέμα ελληνικότητας από τους πολιτικούς, όταν θεωρούν την υπενθύμιση του ισχύοντος νόμου «απειλή κατά της ζωής» (πρόεδρος της Βουλής και διάφοροι βουλευτές για το θέμα «Εσχάτη προδοσία στο Σκοπιανό»).

Το Συμβούλιο Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικά τα «νέα Θρησκευτικά«. Το ερώτημα είναι αν είχαν διαβάσει το Σύνταγμα αυτοί που παρήγγειλαν και ενέκριναν τα βιβλία. Το Συμβούλιο Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικά τα «νέα Θρησκευτικά», τα οποία δυστυχώς το Υπουργείο Παιδείας, σε συνεργασία με ομάδα «θεολόγων -εμπειρογνωμώνων» εισήγαγε και επέβαλε παρά τις πολλές αντιδράσεις και την εμπεριστατωμένη κριτική για την σύγχυση που προκαλούν στους μαθητές.

Η απόφαση δεν σημαίνει ότι η διοικούσα και ποιμαίνουσα Εκκλησία μπορεί να επαναπαυτεί. Ούτε και οι γονείς οι οποίοι θέλουν να κρατήσουν τα παιδιά τους ορθόδοξα να περιμένουν μόνο από το σχολείο να κάνει αυτή την προσπάθεια. Η κατήχηση είναι υπόθεση της Εκκλησίας. Όμως το ελληνικό σχολείο πρέπει να παραμείνει ελληνικό και όχι αδιάκριτα να επιβάλλει έναν συγκρητισμό και μία σύγχυση και στην πίστη των παιδιών μας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.