Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Ισχυρός σεισμός 6,4 ρίχτερ στα Δωδεκάνησα-Κατέρρευσε οροφή από μπαρ - Πληροφορίες για 2 νεκρούς - Πολλοί τραυματίες και σοβαρές υλικές ζημιές - Τσουνάμι στην Κω και στα παράλια Τουρκίας (φωτό βίντεο)..

Αναστάτωση στα Δωδεκάνησα μετά από δυο μεγάλους σεισμούς
- Ο πρώτος και όπως φαίνεται και ο κύριος σεισμός είχε μέγεθος 6,4 Ρίχτερ
- Ο δεύτερος σεισμός που σημειώθηκε μόλις έξι λεπτά μετά είχε μέγεθος 5,1 ρίχτερ
- Οι σεισμοί έγιναν ιδιαίτερα αισθητοί στην Ρόδο και την Κω




Σεισμός 6,4 ρίχτερ ταρακούνησε την Ρόδο. Σύμφωνα με την αυτόματη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός είχε μέγεθος 6,4 ρίχτερ και σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής, στην 01:31. Έξι λεπτά αργότερα, στη 01:38, σημειώθηκε μετασεισμός μεγέθους 5,1 ρίχτερ.



Ο σεισμός ταρακούνησε σχεδόν όλα τα Δωδεκάνησα, ωστόσο έγινε κυρίως αισθητός στη Ρόδο και στη Κω. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Κω, κοντά στις τουρκικές ακτές. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός σημειώθηκε σε εστιακό βάθος 10 χλμ.



Ο επίσης μεγάλος σεισμός των 5,1 ρίχτερ σημειώθηκε στο θαλάσσιο χώρο ανατολικά των Λειψών, και είχε και αυτός εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα. Στην περιοχή όπου σημειώθηκε ο πρώτος σεισμός (σ.σ. 6,4 Ρίχτερ) έχουν ακολουθήσει αρκετοί μετασεισμοί, με τους μεγαλύτερους να έχουν ένταση 4,6 και 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Πηγή



Σοκ στην Κω από τον σεισμό: Κατέρρευσε οροφή από μπαρ - Δύο νεκροί! (pics, vid)

Ο ισχυρός σεισμός 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στα Δωδεκάνησα, στα ανοιχτά της Αλικαρνασσού, είχε τον τραγικό απολογισμό των δύο νεκρών και αρκετών τραυματιών στο νησί της Κω.

Σύμφωνα με αναφορές η οροφή ενός μπαρ στο κέντρο της πόλης της Κω κατέρρευσε, με τον δήμαρχο Γιώργο Κυρίτση να επιβεβαιώνει στο ΑΠΕ τους δύο νεκρούς.

Δείτε σε βίντεο τη στιγμή του σεισμού από νυχτερινό κλαμπ στην Αλικαρνασσό



Πηγή






Μικρό τσουνάμι στην Κω και Ρόδο

Φωτό



Προειδοποίηση για μικρό τσουνάμι εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο, καθώς όπως ανέφερε καταγράφηκε τσουνάμι στα παράλια του Μποντρούμ της Τουρκίας μετά τον αρχικό σεισμό μεγέθους 6,7 Ρίχτερ.Αντίστοιχο τσουνάμι μπορεί να χτυπήσει και άλλες ακτές στην περιοχή, οπότε συνιστάται για λόγους ασφαλείας η απομάκρυνση από τις ακτές.Πηγή


Τσουνάμι στα παράλια Τουρκίας






Κως, κεντρικη πλατεια, πλάνα απο τον κοσμο και τον γκρεμισμένο μιναρέ



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.