Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Ο λόγος ενός δεκάχρονου που μεγαλώνει στην Αμερική και θα σας συγκλονίσει..!!

"Από μικρό και από τρελό... Ακούστε οι απανταχού λάτρεις του νεοταξισμού και μισητές της φιλοπατρίας τι έχει να σας πει ένα ελληνόψυχο παιδί του Δημοτικού!"
...Το εσπέρας της Παρασκευής 28 Απριλίου, ο μαθητής της Εκτης τάξης του ελληνικού σχολείου του Καθεδρικού Ναού Βοστώνης, Νικόλας Βαλαγιαννόπουλος κατέστη το κέντρο της προσοχής στην εκδήλωση [στο κυβερνείο της Μασαχουσέτης,] διότι σε άπταιστα Ελληνικά μίλησε για την Επανάσταση του 1821.


Ο Νικόλας ανάμεσα στα άλλα, είπε πως «όταν συναντώ τον παππού στην Ελλάδα μου διηγείται πάντα ιστορίες από την Επανάσταση του 1821 λέγοντάς μου «Νικόλα, η ιστορία της χώρας μας είναι γεμάτη αγώνες για την ελευθερία και τη δικαιοσύνη γι' αυτό πρέπει να την ξέρεις όχι μόνο για να είσαι περήφανος για τις ρίζες σου, αλλά για να μάθεις πως πρέπει να αγωνίζεσαι στη ζωή».


Ο Νικόλας είπε και κάτι άλλο, πολύ σοβαρό, το εξής: «Πιο πολύ όμως μου αρέσει να ακούω την ιστορία του κρυφού σχολείου. Μέσα στις δύσκολες συνθήκες της τουρκοκρατίας η Ορθόδοξη Πίστη και η ελληνική γλώσσα βοήθησαν τους Ελληνες να μείνουν Ελληνες για τα τετρακόσια χρόνια που ήταν υποταγμένοι. Αυτό με κάνει να καταλαβαίνω ακόμη περισσότερο τη σημασία του ελληνικού σχολείου και να νιώθω τυχερός και υπερήφανος που μπορώ και πηγαίνω κάθε εβδομάδα κι ας είμαι χιλιάδες μίλια μακριά από την Ελλάδα. Ομως τα παλιά χρόνια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία για να μάθουν τα παιδιά να γράφουν και να διαβάζουν έπρεπε να πηγαίνουν στο κρυφό σχολείο».


Ο Νικόλας είπε και κάτι άλλο, πως «αν κατάφερνα να κάνω ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο θα ήθελα να μπορούσα να πολεμήσω δίπλα στον μεγάλο οπλαρχηγό, τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, να είμαι δίπλα στον διάσημο φιλέλληνα Λόρδο Βύρωνα στην έξοδο του Μεσολογγίου, αλλά και να είμαι παρών στη διακήρυξη της Ελληνικής Ανεξαρτησίας».


Ολοι στο ακροατήριο άκουγαν τον Νικόλα με κομμένη την ανασα, όχι μόνο για την τέλεια γνώση της ελληνικής γλώσσας, αλλά και τη θαυμάσια εκφορά του λόγου του ...


Του Θεοδώρου ΚαλμούκουΠηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.