Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Ισχυρότατος σεισμός 6,9 ρίχτερ χτύπησε πάλι την Ιαπωνία, προειδοποίηση για τσουνάμι..!! Βίντεο - Ζωντανή σύνδεση.

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία στις 5.59 το πρωί της Τρίτης τοπική ώρα ( 22.59 ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS).

Η πρώτη εκτίμηση έκανε λόγο για σεισμό μεγέθους 7,3 βαθμών.



Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 32 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης Namie και 87 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Φουκουσίμα.

Το εστιακό βάθος του σεισμού, υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι το Τόκιο.

Δεν έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής πληροφορίες για υλικές ζημιές ή θύματα, ενώ δεν έχουν παρατηρηθεί ανωμαλίες στις, εκτός λειτουργίας, πυρηνικές εγκαταστάσεις στη Φουκουσίμα και το Μιγιάγκι, σύμφωνα με το ιαπωνικό πρακτορείο Kyodo.

Οι Αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να απομακρυνθούν από την ακτή της Φουκουσίμα, σύμφωνα με γιαπωνέζικα ΜΜΕ, όπως αναμεταδίδει το Reuters, καθώς υπάρχει προειδοποίηση για τσουνάμι.

Κύματα ύψους μέχρι και τριών μέτρων εκτιμάται ότι θα πλήξουν τις ακτές της Ιαπωνίας. Παράλληλα, τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ότι πλοία σάλπαραν από τα λιμάνια, προκειμένου να βγουν στην ανοιχτή θάλασσα, για να αποφύγουν τα κύματα που ενδεχομένως θα προκαλέσει το τσουνάμι.








Ζωντανή σύνδεση






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.