Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Αυτό που στην Ελλάδα θεωρείται αδιανόητο!!! Εισαγγελέας τόλμησε να παρέχει εναλλακτικά έγγραφα χωρίς την απόδοση του εν λόγω αριθμού(ΑΜΚΑ) αναγνώρισης του προσώπου.

Στη Δημοκρατία της Κριμαίας υπάρχει μια Εισαγγελέας, η Natalia Poklonskaya η οποία τόλμησε αυτό που στην Ελλάδα θεωρείται αδιανόητο. Αφορά στον ατομικό αριθμό ασφάλισης (snils), σαν το δικό μας ΑΜΚΑ, και είναι ένας προσωπικός αριθμός που χρησιμοποιείται από τη Ρωσική Ομοσπονδία για την κοινωνική ασφάλιση των πολιτών της.

Η εισαγγελέας μετά από αντιδράσεις σχετικές με την ελευθερία της συνείδησης εκ μέρους διαφόρων θρησκευτικών ενώσεων παρείχε εναλλακτικά έγγραφα χωρίς την απόδοση του εν λόγω αριθμού αναγνώρισης του προσώπου.


Σύμφωνα με πληροφορίες η πρωτοβουλία της εισαγγελέως προήλθε μετά από πολλές καταγγελίες από πολίτες ότι οι υπάρχουσες διαδικασίες για τη λήψη των εγγράφων, ιδίως του ΦΠΑ, διαβατηρίων και άλλων στα οποία παρέχονται πληροφορίες ηλεκτρονικά, παραβιάζει τα θρησκευτικά τους δικαιώματα..

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από την περιοχή είχαν μαζευτεί περισσότερες από 6000 υπογραφές που ζητούσαν κάποια εναλλακτικά έγγραφα για να μην αναγκαστούν να πάρουν αυτόν τον ηλεκτρονικό αριθμό ασφάλισης.

Πάντως, αν και η πρωτοβουλία της Poklonskaya είναι πολύ εξυπηρετική για αυτούς, το γραφείο της εισαγγελέως δεν αποκλείει το ενδεόμενο η Δούμα να την απορρίψει.

Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.