Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Σκυλιά πειραματόζωα πεταμένα στην ταράτσα κτιρίου Κινεζικής ιατρικής σχολής, για να πεθάνουν μετά από τα εργαστηριακά πειράματα, τα κτήνη δεν κάνουν ούτε ευθανασία στα άτυχα ζώα

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!

σκυλιά πειραματόζωα, βρέθηκαν εγκαταλειμμένα για να πεθάνουν, στην ταράτσα του κτιρίου της κινεζικής ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου της Xi'an, στην επαρχία Shaanxi βορειοδυτικά της Κίνας, αφού οι φοιτητές τα χρησιμοποίησαν για εργαστηριακά πειράματα
Το πανεπιστήμιο στην πόλη Xi'an, δεν διέθετε άδεια για πειράματα σε σκύλους
Ένα βίντεο 18 δευτερολέπτων, που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο το Σάββατο και δείχνει την κακομεταχείριση των σκύλων, προκάλεσε οργή και αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο, όπως αναφέρει το the People's Daily Online
Πολλά σκυλάκια βρέθηκαν στην ταράτσα νεκρά με χειρουργικά τραύματα μερικά είχαν έντονους μώλωπες και πληγές, ενώ τα στόματά τους, ήταν δεμένα με γάζα.
κοντά στα πτώματα των σκύλων βρέθηκαν εργαλεία από τα πειράματα και αιματοβαμμένα ξύλινα ραβδιά.
19 από τους σκύλους που σκόπευαν να τους σε μελλοντικά πειράματα, βρέθηκαν δεμένοι στις γωνίες.

Μιλώντας στο Global Times, ο Jiang Hong, επικεφαλής μιας ομάδας για την προστασία των ζώων, στη Xi'an δήλωσε: «Οι σκύλοι που φαίνονται στο βίντεο, αφαιρέθηκαν από την ταράτσα, όταν φτάσαμε εκεί την Κυριακή το πρωί»
Οι άνθρωποι που ζούσαν κοντά στο πανεπιστήμιο, ανέφεραν ότι άκουσαν τα ζώα που έκλαιγαν στην οροφή.
Το Beijing News ανέφερε ότι η άδεια του πανεπιστημίου για τη διεξαγωγή πειραμάτων σε ζώα είχε λήξει. Η άδεια επίσης δεν περιελάμβανε πειράματα σε σκύλους. Το πανεπιστήμιο πραγματοποιεί επίσης πειράματα με βατράχια και κουνέλια.
Σύμφωνα με το cnwest.com, ένας καθηγητής από το πανεπιστήμιο, που διατήρησε την ανωνυμία του, δήλωσε ότι η ιατρική σχολή χρησιμοποιεί 200 σκυλιά για πειράματα, αριθμό κατά πολύ μικρότερο, από αυτόν που χρησιμοποιούν άλλες ιατρικές σχολές της χώρας.

Η Elisa Allen, Associate Director της PETA, είπε στην MailOnline: «Η χρήση σκύλων για πειράματα υποστηρίζει ένα επαίσχυντο εμπόριο, η PETA στην Ασία θα πρέπει να συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο για να ενθαρρύνει τους διδάσκοντες να χρησιμοποιούν προοδευτική και ανθρώπινη τεχνολογία (όπως organs-on-chips, 3-D human tissue cultures και computer models)
Αυτή δεν είναι η πρώτη περίπτωση σκύλων που κακοποιούνται σε ιατρικές σχολές πανεπιστημίων στην Κίνα. Το 2013, αποκαλύφθηκε ότι μια στρατιωτική ιατρική σχολή πανεπιστημίου στο Chongqing, της επαρχίας Σιτσουάν είχε διεξαγάγει πειράματα σε σκύλους τους οποίους έκαψαν ζωντανούς.
Σε ένα πείραμα οι πλάτες των 37 σκύλων κάηκαν για 30 δευτερόλεπτα με ναπάλμ.

Οι κανονισμοί της Κίνας για τη διαχείριση των υποθέσεων σχετικά με πειραματόζωα, εγκρίθηκαν για πρώτη φορά το 1988 και τροποποιήθηκαν το 2011. διέπουν κάθε φάση των πειραμάτων σε ζώα, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης για ευθανασία στα ζώα, στη συνέχεια.

Πηγή  








http://society.people.com.cn/n/2015/1207/c1008-27895358.html

http://www.dailymail.co.uk/news/peoplesdaily/article-3349332/Left-dead-Horrific-video-shows-dozen-dogs-abandoned-rooftop-Chinese-medical-school-students-used-lab-experiments.html



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.